Vepřová panenka na medvědím česneku v kokosové omáčce

Po všem tom sladkém pečení si dám velice ráda tuto dobrotu – Vepřová panenka na medvědím česneku v kokosové omáčce s mandlovými lupínky s pohankou se skořicí a kardamonem na ghí. Listový salát. To byla vynikající volba večeře. I manžel si pochutnal 🙂

K přípravě potřebujete vepřovou panenku, kterou nakrájíme na plátky, jemně poklepeme a okořeníme dle chuti, sušeným medvědím česnekem a mořkou solí nebo růžovou himalájsou solí. Na pánev dáme ghí a zprudka z obou stran maso opečeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Před koncem úpravy přidáme mandlové lupínky a šálek kokosového mléka z plechovky a 2 pl strouhaného sýra. necháme chvilku produsit a zamícháme. Můžeme podávat.

Pohanku si připravíme při úpravě masa. Pohanku lámanku propláchneme a vaříme ve vroucí osolené vodě 10 minutek. Poté propláchneme a okořeníme dle chuti skořicí a kardamonem. Můžeme servírovat s listovým salátem, který pocákáme balzamicem.

Dobrou chuť.

Napsat komentář