100 g pohanky lámanky uvařit v trojnásobném množství vody
300 g hrušky nakrájet na kostičky
dýňové pyré 100 g – 20 ml vody a 80 g dýně rozvařit 5 minutek a rozmixovat – příprava na dýňové pyré zde DÝŇOVÝ DEZERT S MANDLEMI A HRUŠKOU – FitMakyta
50 g lněné mouky – nebo mletého lněného semínka
špetka jedlé sody
1 lžíce perníkového koření, 1 lžíce skořice nebo 2, dle chuti, lžička kardamonu a 1 vajíčko
Vše smícháme a dáme péct na 45 minut do trouby v bábovkové formě. Po upečení posypeme mletými mandlemi.
Podávat můžeme s dýňovým dezertem DÝŇOVÝ DEZERT S MANDLEMI A HRUŠKOU – FitMakyta
![](https://zdravesmarketou.cz/wp-content/uploads/2022/10/311175322_331122855897705_2888749973339177491_n-763x1024.jpg)
![](https://zdravesmarketou.cz/wp-content/uploads/2022/10/311062451_1121288472115130_4090213378323067430_n-1024x766.jpg)
![](https://zdravesmarketou.cz/wp-content/uploads/2022/10/311224535_425233579689931_799518432174938770_n-1024x766.jpg)