Pohankovo-lněné placičky s petrželí hořčicí šunkou a černou čočkou.
Skvělý oběd, plný základních potravin a živin. Bez lepku a mléčných výrobků.
Kdo by chtěl využít mléčné výrobky, můžete ještě posyp sýrem třeba Grana Padano..
Recept:
30 g černé čočky a 40 g pohanky lámanky – uvařit v trojnásobném množství vody, zvlášť – pohanku 8 minut a nechat 5 minut dojít, čočku 15 minut cca.
Do uvařené přidat lněnou mouku 30 g, koření – drcený kmín, mořská sůl špetka, koriandr špetka, čerstvá petržel listy malá hrstička nebo dle chuti.
Vše smíchat s 1 pl lahůdkového droždí – nemusí být, dle chuti a preferencí.
Dále přidat 2 lžíce lněných semínek celých nebo drcených.
Smícháme a tvoříme na malém lívanečníku – mám smajlíkový – malé lívance. Podáváme se šunkou, trochu černé čočky můžeme dát stranou a podávat i s černou čočkou pro efekt a čerstvými listy petržele.
Šunka 100 g – nejvyšší kvality nebo ideálně domácí výroby.
Dobrou chuť.