Priority a jídlo

Někdy si ráda udělám rychlé jídlo, tedy vlastně často 🙂 A hlavně od května do října je to pro mě období venkovního pobytu na plné obrátky, co to jen jde.

Takže proč třeba nezvolit jednoduché, rychlé a výživné jídlo jako jsou : Těstoviny semolinové se sýrem Grana Padano a TOP bílkovinu – Šmakoun provensálské koření. Proč šmakoun /www.smakoun.eu/ ? Pro dostatek bílkovin v jídle, jak zdroj skvěle biologicky využitelné bílkoviny. A nesmí chybět i zelenina.

Za mě vynikající oběd a hlavně do 15 minut hotový. Zdravější vaření vám nezabere mnoho času a tak můžete využít čas i více smysluplněji, třeba pohybem.

Když mi někdy říkáte, že nemáte čas jíst zdravě, tak nevíte o čem mluvíte, nebo jste prostě jen nedali šanci mě, abych vám vysvětlila, co to znamená jíst zdravěji a netrávit v kuchyni zbytečné hodiny navíc.

Já mívám většinou do půl hodiny uvařeno a zbývá mi čas na relax a pohyb no a taky nesmím zapomenou na práci samozřejmě 🙂
Já chápu vytíženost člověka a náplň práce u které je obtížné dodržovat pravidelnou stravu několikrát denně. Ovšem vše se dá nějak udělat, vše se dá vymyslet. Někdy je to náročnější na organizaci, ale jde to, protože, když se chce, tak to prostě JDE.

Každý má možnost volby, jak si svůj život zařídí, někdy to jde lehčeji, někdy k tomu vede trnitá cesta a někdy prostě někdo nechce nic měnit a tak hledá spíš výmluvy, proč to nejde a proč nebude dělat to, či ono.

Je to o prioritách, vždy! Každý z nás má nějaké priority a buď si uspořádá svůj život trošku jinak, než doposud – zorganizuje si jinak čas a dá důraz na něco jiného, než doposud, nebo ne. Nic mezi tím není. Pokud je člověk spokojený v tom, v čem nyní žije, nemá důvod nic měnit. Pokud není spokojený, stojí to za zamyšlení a za to, dát šanci nějaké změně a začít přemýšlet nad tím, jak by to šlo, místo toho, proč to nejde 🙂

Někdy to sakra bolí, je to náročné a stojí nás to hodně sil, něc změnit, ale vyplatí se to.

Svoje priority jsem také už párkrát přehodnotila a věřte mi, že když jsem to udělala naposledy, tak od té doby jsem prostě šťastnější 🙂 Moje priority jsou následující: rodina, zdraví, dobré a výživné jídlo, pohyb, relax,. ovšem vše tak nějak poměrově na stejno a také moje práce. Práce, kterou mám ráda a je pro mě motorem k sebezdokonalování a práci na sobě ještě víc.
Je léto a já všechny starosti a povinnosti v péči mám /pssst/ a příroda volá voní… Pojď ven..??? Tak poslouchám, když to jen jde, šup a jsem tam.
A jak to máte vy? Na sezení doma, budu mít zimu :-). Ráda snídám na terase, na zahradě, v přírodě. Místo toho, abych si sedla ke stolu v kuchyni, vynesu si jídlo ven před balkon nebo do altánu a užívám si vůni přírody, čerstvého vzduchu a žiju 🙂 tak nějak, víc opravdově 🙂

Někdy mě přepadne pocit, že bych měla třeba uklízet 🙂 místo toho jít ven, ale silnější je pro mě jít ven. Domácnost počká, neuteče mi, nikdo to za mě neudělá, ale zároveň to prostě ani neuteče. Jak užíváte své dny vy? Co je pro vás priorita?

Jasně, že taky doma uklízím, ale nepřeháním to a i když mi to někdy může vadit, že není uklizeno, venku mě ty chmury přejdou a nabíjím se opravdovým životem. Je to velmi osvobozující, příjemné a životadárné.

Jo jaký si to uděláš takový to máš, já vím 🙂

Vaše a svá Fit Makyta 🙂

Napsat komentář