PROČ VAŠE HUBNUTÍ NEFUNGUJE

Ve zkratce vám napovím co může být příčinou vašich nezdarů v hubnutí. Toto téma je velmi široké a článek, který by vystihoval všechny aspekty, důležité k zohlednění, by byl v délce knihy.

1) Dáváte si nereálné cíle

– ve zkratce : máte nějaký typ postavy, konstituci a s tím musíte počítat, dávat si reálné cíle. Také v tom kolik kg zhubnout za jakou dobu. Zdravé hubnutí je tak 2 kg měsíčně. Chcete zhubnout příliš mnoho kil tuku za krátkou dobu. Chcete vypadat tak, jak pro vás už není fyziologické a zdravé.

2) Nejste uvnitř sebe připraveni udělat změnu – co to znamená? Moc chcete zhubnout, ale vlastně nejste ještě připraveni udělat nějakou nebo několik změn ve vašem životě. Důvodem může být, nedostatek informací, kde začít a co změnit. Pohodlnost, v síti zajetých kolejí, vezete se na vlně svého života a neumíte si představit něco začít měnit i když byste to chtěli, neumíte udělat ty správné kroky ke změně a něco té změně “obětovat”. Dát si změnu na první místo ve vašem denním žebříčku hodnot.

3) Zvolili jste nevhodnou dobu na začátek redukce – co to znamená? V podstatě to souvisí i s tím, že nejste připraveni, ale primárně mám na mysli, to, že řešíte třeba nějaké rodinné vážné záležitosti, zdravotní problémy, které nemáte ještě zpracované a velmi vás to zatěžuje a do toho chcete po tělu ještě, aby začalo redukovat. Řešíte, nějaké životní tragédie, nezdary, pracovní nezmary apod. V takovém těžkém období se opravdu jen těžko zdravě hubne, neboť k tomu nepřispívá psychické vypětí, adrenální vyčerpání, které naopak ukládání tukových zásob podporuje.

4) Očekáváte výsledky příliš rychle

– propadáte skepsi, když nejsou výsledky dle vašich očekávání a je to pro vás demotivující. Nezoufejte a udělejte si plán, dávejte si dílčí cíle a dopřejte si každou změnu řádně prožívat a užívat si proces přeměny. Víte co se říká? Lehce nabyl, rychle pozbyl. To samé lze převést do života i hubnutí. Když chcete výsledky rychle, může se vám to prostě a jednoduše “nevyplatit”, může vás pak čekat Jo-jo efekt.

5) Máte příliš nízkou sebehodnotu, sebevědomí a chybí vás sebeláska – pracovat na sobě a svém hodnotě je to nejdůležitější v životě, víte…vy jediní jste a budete se sebou samými po celý svůj život. Jste se sebou samými od počátku svého života až po jeho konec. Vy jediní jste ve vašem životě opravdu důležití. Bez vás, by váš život nemohl probíhat. Uvědomte si svou nedocenitelnou hodnotu 🙂

6) Příliš se srovnáváte s ostatními a uniká vám podstata sebe samotných – kdo jste, kam kráčíte, co od života chcete a kam chcete směřovat, kde je vám dobře?

7) Nemáte vhodnou motivaci – něco chcete, ale nejste schopni pro to udělat maximum a něco změnit.

8) Nebo naopak chcete změnit najednou – vše a to vás vykolejí a následně každý neúspěch vás demotivuje, brzo vyhoříte a vaše snažení Vám přijde k ničemu. Když budete měnit své návyky postupně, máte větší šanci na to, že se do vašeho životního stylu lépe zabudují a vytrváte

9) Stres řešíte jídlem – pochutinami slanými či sladkými, alkoholem, jinými návykovými látkami, nedostatek spánku energy nápoji apod. Je to problém, jako každý jiný, je třeba pracovat na jeho eliminaci, odstranění nevhodných návyků.

10) Podléháte potravinářskému průmyslu a nejste v sobě pevní a sami sobě pánem, paní – co to znamená? Všude venku na vás číhají samé “nástrahy” potravinářského průmyslu, rychlé občerstvení, laskominy, sladkosti i slané pochutiny, tučné i sladké apod. I doma jste pod palbou těchto reklam formou rádia, televize a tak podléháte smyslovým vjemům a necháváte se “masírovat” a “omámit” plnými regály lákavých nových “rádoby potravin”. Toto vše nejsou kvalitní potraviny s dostatkem kvalitních živin a mikroživin, které vašemu tělu spíš jen škodí. Navíc na spoustě z nich vzniká závislost.

11) Nemáte ze svého života radost – postupně se vám vytrácí z vašeho života radost nebo jste jí ještě nenalezli. Nevíte, jak naskočit na vlak zvaný “štěstí”. Tohle je postupný mini dílčí proces života.

12) Neumíte se radovat z maličkostí – to souvisí s tím, že člověk nepřijmul do svého života štěstí, ač by rád, nedělá pro to dost. Není to vaše chyba, možná je neznáte proces, kterým si štěstí do svého života opět vrátíte, či přitáhnete. Je to o práci na sobě samém, ale věřte mi, že to JDE. Cokoliv žijete a prožíváte to si násobíte tím, jak k tomu přistupujete.

13) Neumíte prožívat svou přítomnost – neustále se ocitáte v minulosti, v zajetí křivd, nebo se necháte hodně strhnout stresovou přítomností, neumíte stres eliminovat a pracovat s ním. Neventilujete svůj stres.

14) Neberete jídlo jako zdroj energie – ale jako slast, odměnu, pocit naplnění emočního. Případně berete jídlo jako nutné zlo a nejraději byste nejedli vůbec. Nemáte zdravý vztah s jídlem.

15) Neumíte odpočívat – naplánovat si svůj den, tak, abyste vše zvládli, neumíte využívat smysluplně váš čas. Trávíte svůj čas neefektivně. Jak z toho ven ? Pokud si nevíte sami rady a už jste to zkoušeli tolikrát a stále to nejde, je tu možné řešení.

Jak jsem odhodila strach a začala si více věřit se dočtete také v knize Kalorických tabulek, do které jsem přispěla nejen svým příběhem, ale i chutnými a pestrými recepty a 3 vzorovými jídelníčky.

SVĚŘTE SE DO RUKOU ODBORNÍKA

SDÍLEJTE SVÉ STAROSTI A RADOSTI, ŘEŠTE PODSTATU NEZDARU

VYSLECHNĚTE SI MOŽNÉ FORMY ŘEŠENÍ

VYHLEDAT ODBORNÍKA NENÍ OSTUDA, může vám pomoci na vaší cestě, na které byste se sami jen trápili a řešení nenalezli.

Odborníkem na výživu jsem tu pro vás JÁ 🙂

Odborník na duši a vaše zranění může být třeba Michaela Sobotíková, s kterou pro vás chystáme překvapení.

Míšu jsem oslovila právě proto, že se už roky setkávám s mnoha klienty, s kterými saháme až za hranice samotného hubnutí a energetického příjmu. Dostáváme se za hranice výživy samotné, až tam, kde jsou značná bolavá místa a i když toho s klienty zvládnu probrat spoustu, neboť jsou úžasní a dovolí mi pracovat s nimi i v této rovině jejich bytí, tak někdy cítím, že je potřeba se propojit ještě s jiným odborníkem a jít více do hloubky, což už není v mojí rovině a kompetenci a je zapotřebí již jiných zkušeností s lidskou duší.

Budu velmi ráda, když se všichni lidé, co řeší nějaký problém hlubší, odhodlají léčit a uzdravit i sebe uvnitř, neboť s tím je pak spojené vše další a štěstí i zdraví v jejich životě. Zdravá a přirozená štíhlost, lehkost i radost.

S pozdravem a přáním krásného dne

Vaše a svá Fit Makyta

Moje proměna a cesta k sobě samé v průběhu 9 let 🙂

Napsat komentář