Mezi mými klienty jsou i děti

Mezi mými klienty jsou i dětičky různého věku.

Jsem opravdu vděčná za pokrok u každého dítěte. Vděčnost patří i každé rodině, kde dojde ke změně stravovacích návyků, kde se pokoušejí držet s dětmi, jak se tak říká “drží basu” a snaží se změnit i svůj jídelníček a jít svým dětem příkladem.

Velkou radost mi dneska udělal email od maminky Báry 🙂

“Ahoj, před 14 dny jsme byli u dětské lékařky na kontrolní měření a vážení. Váha je téměř stejná, křivka Barči přibývání na váze pozvolně stoupá. Takže relativně dobrý výsledek. Dnes jsem Barču přeměřila. V pase, přes prsa, boky, zadek a lýtka je úbytek 1-3 cm. Já to vidím i na pohled, že malinko zeštíhlela. Zlepšily se snídaně, něco ráno sezobne a napije se. Jídelníček držíme jakžtakž vyvážený. Děkuji za podporu. “Může se zdát, že žádný velký pokrok, ale to je omyl. I takové kroky ke změně jsou velmi podstatné a cenné. Měnit špatné návyky u dětí je dobré opravdu nenásilně a postupně a tak jsem moc ráda za to, jak to Báře jde. Krásný den všem, já mám zase vykouzlený úsměv na tváři.

U dětí je třeba volit vhodná slova, nejen doma v rodině, ale dbát na poradenství s poradcem na výživu, který má velkou dávku empatie a nezasadí do dětské duše bolavé rány, slova, která se pak těžko mažou z paměti a přetrvávají určité bloky i do dospělosti.


Není to jen o tom nastavit redukční příjem a říci měl /a/ by si zhubnout, poslat do ozdravovny a nutit jíst 5-6 x denně mini porce. Mým cílem je naučit jíst děti a jejich rodiče zdravěji, přesto velmi chutně a jídlo si umět nakombinovat, tak, aby bylo výživné a dalo, vše co z jídla potřeba brát.


Vybírejte poradce pro své děti pečlivě. Často mi přijdou do poradny maminky s dětmi až poté, co nejprve dodržovali doporučení zcela nevhodná, která nenaučí jíst správně ani rodiče, ani dítě. Dítě získá odpor k sobě samému, k hubnutí, zadělává si na poruchu příjmu potravy a problémy do budoucna, navíc buď zhubnout jen krátkodobě pár kilo, které se jim opět vrátí, protože dítě zbytečně hladovělo, nebo nezhubnout a cítí se psychicky ještě hůř, než předtím. Případně se vyčerpají cvičením, nedostatečným jídlem, v době vývinu si zadělají na zdravotní problémy, jelikož tělo nemá dostatečnou výživu.
Takhle to pro svoje dítě přeci nechcete, nevíte-li si rady s jídelníčkem svého dítěte, neváhejte mě kontaktovat 🙂

Vaše a svá Fit Makyta

Napsat komentář