Recept na knedlíky:
250 g polotuč. tvarohu
1 vejce
250 g špaldové mouky
1 velká hrst baby špenátu
Rozmixujeme tvaroh vejce a špenát
Přidáme špetku soli a mouku a zpracujeme těsto na knedlíky, do kterých balíme libovolně kus žampionu, plátek vepřové či krůtí šunky vysoké kvality, mleté maso nebo kus hlívy ústřičné, apod.Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 10 minut.Připravíme si sýrovo hlívovou omáčku:
100 g hlívy ústřičné podusíme do měkka a rozmixujeme, přidáme 40 g strouhaného eidamu 30 % a zamícháme. Hotovo. Dle chuti dochutíme libovolným kořením nebo zelenými bylinkami. Knedlíky po uvaření obalíme v semínkách a oříšcích drcených či mletých. Pistácie, sezamové semínko bílé i černé, konopné semínko loupané, dýňové semínko, kokos, mák, mandlové lupínky, vlaššské ořechy apod. Nebo můžete knedlík posypat strouhaným sýrem. Fantazii se meze nekladou.Podáváme s omáčkou – přeji dobrou chuť
Jsou vynikající.