ČOČKOVO-LNĚNÉ BULKY

S čočkovo-ořechovou pomazánkou
Recept:
černá čočka 60 g – uvařit 20 minut v trojnásobném množství vody
Po uvaření nechat trochu zchladnout a přidat 100 ml šťávy z červené řepy nebo 100 g červené řepy nastrouhat na jemno, může být i předvařená červená řepa a společně rozmixujeme tyčovým mixérem.
Přidáme 40 g lněné mouky světlé nebo 40 g lněných semínek rozmixujeme společně v předchozím kroku.
Přidáme nasekanou petrželovou nať 10 g a pohankovou mouku 80 g.
Okořeníme: 3 g mořské soli, lžička drceného kmínu, 1 g pepře a 1 g jedlé sody.
Přidáme 5 ml olivového oleje.
Smícháme a necháme pár minut odležet, poté tvoříme bochánky na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut, dle typu trouby.
Po vychladnutí podáváme s hummusem z černé čočky s červenou řepou nebo jiným druhem hummusu – luštěninové pomazánky.
Recept na pomazánku- hummus:
30 g černé čočky uvařit s trojnásobným množstvím vody, po uvaření nechat vychladnout a rozmixovat s 20 g mandlí neloupaných a 20 g kešu, 10 g listů petržele, koření dle chuti – mořská sůl, pepř, kurkuma, kmín apod.

Dobrou chuť.

Napsat komentář