Jak strava mění život

Dneska se s vámi chci podělit o zkušenost jedné klientky Veroniky, které se mění život.

Udělala mi obrovskou radost a to už po pár dnech dodržování doporučeného příjmu a rad ode mě.

Takže, co se jí v životě změnilo?

Pokud jde o pitný režim, tak měla problém dostatečně pít. Nyní každé ráno pije, na mé doporučení, vlažnou vodu s citronem ? Dle jejích slov stačilo si na to myslet a tímto se naučila dostatečně pít a denně vypije 3 l vody a někdy i více. Oblíbila si vodu s citronem a mátou. A to si ráno nedokázala představit kávu bez mléka a pitný režim přes den. No a dokonce i tu kávu zvládá pít s bezlaktozovým mlékem nebo si dá i kávu černou.

A co se jí díky tomu zlepšilo? Díky tomu její střeva zaznamenala velkou úlevu a už netrpí tak nadýmáním!!! To je úžasné
Pokud jde o stravu, tak po pár dnech zapisování jídelníčku do Kalorické tabulky, se jí omezily chutě na sladké a to hlavně po obědě. To měla totiž největší chutě na koláček, buchtu apod. Ano, prý někdy ta chuť přijde, ale to si dá sušené ovoce, ořechy nebo hořkou čokoládu. Občas si dá i něco “hříšného” a proč by ne, je to život, ne utrpení 🙂 má to dovoleno hlavní je, že pak si nic nevyčítá a pokračuje dál zdravěji a bez výčitek. Střeva jí totiž vynadají sama🙂 a hned se ráda vrátí ke svému původnímu doporučenému režimu, který spolu konzultujeme a ona poslouchá svoje tělo a jeho signály bere vážně !!! Nesnaží se ho oblbnout a těžkosti bere vážně. Jako když si dala třeba něco smaženého, přišly neskutečné bolesti a trpěla opět, jako předtím, než změnila svůj stravovací režim. S nezdravou stravou neustále přibírala plíživě na váze a trpěla nadýmáním, nafouklým břichem a cítila se těžce, jako by byla zase těhotná, trpěla říháním a bolestí střev, několikrát denně byla na wc a nebylo jí z toho vůbec dobře. Teď si opravdu dobře rozmyslí, co sní, protože se chce cítit jen dobře a držet se stravy, která jí dodá energii a pohodičku.


Poslední jídlo jí 3 h před spaním, protože jí to tak vyhovuje, na to jsme také přišly až poté co to zkusila a důvěřovala mi. Nevěřila prý, že by to dokázala, protože večer měla největší hlad vždycky a nemohla usnout. Jenže po jídle jí vždycky bylo těžko a nemohla usnout a koukala do zdi. Teď spí jak nemluvně 8-10h a co víc, ráno vstává vyspalá, odpočatá a je jí skvěle, jako nikdy předtím !No není to nádhera? Co říkáte? A to vše díky změně stravy a pitnému režimu. To z ní jako pohádka s dobrým koncem. Navíc může jíst co chce, co jí dělá dobře a co má ráda, nemusí si nic odpírat a vyčítat. Jak sama říká.
Vše je to v hlavě a ta její hlava pochopila konečně, že i přes její zdravotní potíže /divertikulóza a snížená fce štítné žlázy/ se může cítit skvěle, zhubnout a být v pohodě. Po druhém týdnu ukázala váha o 1 kg méně a jede se dál.
do jste dočetli až sem díky, stojí za to, si neustále připomínat, v čem tkví úspěch hubnoucích a úspěšné změny životního stylu.

Proč to někomu jde dobře a jinému ne? Proč to někomu nejde, ani poté, co se poradí s nějakým poradcem na výživu? Pominu-li, že si můžete vybrat styl stravování, který pro vás není vhodný, tak je důležité vzít v potaz, že rady od poradců jsou jedna věc, ale když je člověk neposlouchá a nedůvěřuje jim vnitřně, tak se ani nic dít nemůže a nemohou začít fungovat
Dejte šanci změně a sami sobě🙂 Začněte věřit hlavně sobě, tomu, že to zvládnete a dejte tomu maximum.

Ano je to dlouhé čtení – ale byla by škoda neuvést vše, co mi Veronika napsala a já jsem jí za to moc vděčná.

Pokračuji tedy dále. Protože při čtení mi vehnala i slzy vděčnosti a pokory do tváře …Veronika píše dál:

“Musím říct, že v teorii mám už mnohé nastudováno, vím, co kdy a jak z různých webů a od různých poradců…ovšem realita a praktická stránka ta dost pokulhávala. Ono v dnešní době není problém si od někoho nechat udělat jídelníček. Jenže, když vás nikdy ten dotyčný neviděl a nezajímá se o vás podrobně, neví, jak žijete a co celý den děláte, jaký je váš životní styl, co máte za sebou a co denně musíte vykonat, jaká je vaše zdravotní stránka a psychická stránka, tak je vám ten jídelníček k ničemu. Maky, upřímně, jste PRVNÍ poradkyně, která mě opravdu překvapila, která se věnuje každému jedinci zvlášť a hlavně naslouchá, pomůže a poradí, je stále na messengeru a telefonu i emailu. ❤️


Z počátku jsem myslela, že těch 1000 otázek v dotazníku vzdám, říkala jsem si k čemu to všechno chce vědět? , ale každou další otázkou mi bylo jasné, že je to důležité a že musíte pochopit životní styl daného člověka, protože každý to má opravdu jinak. Věděla jsem, že vy budete ta pravá, která mi dokáže pomoci a nakopnout vpřed, abych si to přehodila v hlavě a začala jíst jinak, než doposud. Ovšem nejvíc mě překvapilo, že váš zájem nekončí po prvním nebo druhém telefonátu, ale chcete vědět, jak se mi daří dál a i za měsíc.


Moc si vážím vašeho zájmu a rad a hlavně vašeho času, který mi věnujete. ❤️“Tak tímto já děkuji Veronice za její nádherná slova a věřím, že se jí bude dařit jen a jen dobře a za měsíc si povíme, jak se má skvěle. Krásné dny Vám všem, kteří jste dočetli, až sem


Vaše a svá Fit Makyta

Napsat komentář