Celozrnný kváskový špaldový toustový chléb
Nejprve připravíme kvásek100 g špaldové celozrnné mouky smíchat s cca 100 ml vlažné vody – zamíchat a přikrýt utěrkou a nechat na teplém místě kvasit do druhého dne – cca…
Nejprve připravíme kvásek100 g špaldové celozrnné mouky smíchat s cca 100 ml vlažné vody – zamíchat a přikrýt utěrkou a nechat na teplém místě kvasit do druhého dne – cca…
Recept:100 g batátu oloupat a nastrouhat nahruboŠpetka mořské soli1 vejce40 g nahrubo nastrouhaného eidamu30 g mletého lněného semínkaHrst hladkolisté petrželové nati nasekat nahruboTvoříme rukama 4 bochánky které zploštíme a pečeme…
Strašně ráda vzpomínám na tuhle dobrotu. Fialky jsou chuťově naprosto luxusní. Obyčejný chleba se stane neobyčejným. Už aby bylo opět období fialek. Je to gurmánský zážitek. Příprava jednoduchá – žitný…