POHANKOVÝ NÁKYP S HRUŠKOU A DÝNÍ

100 g pohanky lámanky uvařit v trojnásobném množství vody
300 g hrušky nakrájet na kostičky
dýňové pyré 100 g – 20 ml vody a 80 g dýně rozvařit 5 minutek a rozmixovat – příprava na dýňové pyré zde DÝŇOVÝ DEZERT S MANDLEMI A HRUŠKOU – FitMakyta
50 g lněné mouky – nebo mletého lněného semínka
špetka jedlé sody
1 lžíce perníkového koření, 1 lžíce skořice nebo 2, dle chuti, lžička kardamonu a 1 vajíčko
Vše smícháme a dáme péct na 45 minut do trouby v bábovkové formě. Po upečení posypeme mletými mandlemi.
Podávat můžeme s dýňovým dezertem DÝŇOVÝ DEZERT S MANDLEMI A HRUŠKOU – FitMakyta

Napsat komentář