Mám pro vás skvělý recept na fermentovaný
Rýžovo lněný chléb či pohankový chléb
Pohankovo lněný chléb
500 g rýže basmati namočit na 24 h do vody, aby byla ponořená, hodně vodu vsákne už do rána. Nechat tak nebo přidat ještě 200 ml vody ráno a do večera nechat tak v nádobě. Poté přidáme 1 čl mořské soli, kmín, koriandr, fenykl, římský kmín dle chuti pl, 100 g lněného semínka a vše společně s 200 ml vody rozmixujeme v kvalitním mixéru.
Dáme do oválné misky a necháme 12-24 h/ideální je opravdu déle, tak 18- 20 h/ fermentovat při pokojové teplotě. Poté dáme těsto do chlebové formy a posypeme lněným semínkem, pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia 40 minut. Po dopečení postříkáme vodou. Necháme vychladnout 10 minut a vydáme z formy na mřížku. Necháme zcela vychladnout.
Dobrou chuť
To samé uděláte z pohanky kroupy