Mám pro vás zdravější recept.
Samozřejmě můžete dát náplň jakoukoliv, makovou nebo tvarohovou. Děti mají rády povidlovou, tak jsem udělala tu.
Na 40 buchet potřebujete
400 g celozrnné špaldové mouky
200 g jemné rýžové mouky Pernerka
20 g třtinového cukru
1 kostka droždí (42g)
300 ml polotučného mléka
Špetka vanilky
3 žloutky
100 g rozpuštěného másla
Švestková povidla bez cukru, perníkové koření dle chuti.. smíchat
Smíchat lžíci mouky, droždí, cukr a vlažné mléko a nechte na teplém místě 10 minut kynout. Čekejte až se vytvoří bubliny.Přidejte ostatní suroviny. Pečlivě propracujte těsto a nechte 1 z na teplém místě kynout.Potom z těsta na pomoučeném válu odkrajujte čtverečky 5 x 5 cm a přidejte lžičku povidel a zabalte, přitlačte k sobě okraje. Buchty klaďte vedle sebe do pekáčku vymazaném máslem a vysypaném špaldovou moukou.
Buchty necháme kynout a před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme na 170 stupňů Celsia cca 30 minut dle typu trouby.
1 buchta
340 kJ
2 g B
14 g S
3 g T
1.6 g cukru
0.8 g vlákninyTakže ke svačině 2 buchty bez výčitek a kávička nebo čaj
Dobrou chuť