Švestkový koláč

Švestkový koláč ze špaldové celozrnné mouky

Recept:

1/4 hrnku řepkového máslového oleje Manka
šťáva z poloviny citrónu
250 g polotučného tvarohu
špetka soli
1 vejce
poté přidáme hrnek a půl celozrnné špaldové mouky
2 čl prdopeč bez fosfátů
stevii dle chuti
vanilkový extrakt pár kapek
100 ml vody
Vše smícháme s vlijeme do silikonové koláčové formy o průměru 28 cm.
Na těsto rozprostřeme dokolečka vypeckované švestky a posypeme drobenkou, kterou si připravíme z 1 lžíce másla rozpuštěného a 1 lžíce xylitolu nebo kokosového cukru a 1 lžíce mouky špaldové celozrnné. Koláč ještě posypeme asi 20 ks loupaných mandlí a dáme péct na 160 stupňů Celsia na 45 minut.

Napsat komentář