Domácí arašídové máslo se skořicí

Tohle arašídové máslo nezabere moc času a je kvalitnější a levnější než byste si koupili v některých obchodech. Nikdy nevíte co tam dají a takhle máte jistotu, že tam není nic víc, než si tam dáte.

Pojďme na to, ale moje zkušenost je taková, že to chce opravdu kvalitní mixér, který ty ořechy zvládne a nezavaří se. Možná vám některý méně kvalitní mixér udělá máslíčko taky, ale aby vám brzo neodešel do věčných lovišť, pořídíla bych pro takové másloholiky, kteří to chtějí dělat nějak pravidelně, kvalitnější mixér. S takovým můžete připravit i ořechovou mouku a nemusíte si jí kupovat.

Tak dost řečí a jdeme na ten jednoduchý recept na máslíčko:

potřebujete jenom arašídy – hodně arašídů 🙂 dělám to ale po částech abych opravdu ten mixér neodrovnala. Můžete začít s dávkou 200 g arašídů, 1 pl sladidla, med, cukr kokosový, třtinový apod. jak je libo a pak jen 1 pl skořice. Kdo chce může přidat 2 pl kvalitního za studena lisovaného oleje, ale nemusí být. No a pak už jen 3 minutky mixovat a je hotovo. Přelijeme do sklenice a dobrou chuť.

Další příchutě můžete tvořit dle vlastní fantazie /kakaové carobové, chilli, s mořskou solí, / taktéž pracujeme s dalšími druhy ořechů. Dobrou chuť.

Napsat komentář