Carobovo-pohankové rohlíčky

Moje oblíbené cukroví. Miluji pohankovou chuť a zde to platí zase tak specificky jako třeba u avokáda – buďto ji milujeme nebo ji nesnášíme. V kombinaci s carobem je naprosto luxusní. Doporučuji vyzkoušet.

Carobovopohankové rohlíčky
Chuť delikátní a jemně oříšková. S nimi budou Vánoce zase o špetku originálnější

Recept je rovnou na 1 várku: 240 g celozrnné pohankové mouky, 1 čl psylia, 25 g carobu, 75 g třtinového moučkového cukru, 100g mletých vlašských ořechů, 200 g másla.

Tvoříme těsto které necháme přes noc odpočívat v lednici nebo alespoň hodinku a poté tvoříme z těsta libovolně rohlíčky. Pečeme na 160°C cca 10 min. Dle typu trouby rohlíčky kontrolujte. Po vyndání z trouby a po mírném zchladnutí obalujeme v třtinovém moučkovém cukru. Dobrou chuť a ať vydrží do Vánoc

Z této várky vyjde cca 600 g rohlíčků.

Napsat komentář