Čokoládový dort s lesním ovocem

Recept:
Na korpus potřebujeme

2 banány
100 g 85% hořké čokolády
200 g hořské čokolády s malinami
240 ml teplé vody
100 g mraženého lesního ovoce
200 g kokosového cukru
120 ml kokosového oleje
300 g špaldové celozrnné mouky
3 vejce
2 pl holandského kakaa
120 ml mandlového mléka
1/2 čl soli mořské
3 čl prdopeč bez fosfátů
1 a 1/2 čl vanilky
Všechny suroviny smícháme nejprve sypké zvlášť a tekuté zvlášť, kdy do tekutých rozpustíme hořkou čokoládu ve vodní lázni
pečeme na 160°C ve formě kulaté o průměru 27 cm cca 35 minut – kontrola špejlí – nesmí se lepit
Necháme vychladnout na mřížce.

Ppřipravíme si čokoládovou ganache

100 g hořské kvalitní čokolády více jak 72% kakaa, nejlépe 85%
100 ml smetany 30%
10 g másla
jemně promícháváme a odstavíme
připravíme si čokoládový krém, na který potřebujeme 500 g polotučného tvarohu a 100 g hořké čokolády s obsahem kakaa nad 72 %.,3 pl medu lesního a 50 g želatiny kterou připravíme dle návodu a to tak, že si želatinu rozmícháme v 100 ml horké vody – přilijeme do tvarohu vymíchaného s rozpouštěnou čokoládou a dáme na půl hodiny do lednice průběžně chodíme cca co 5 minut míchat, aby se nám neutvořčili hrudky. Pokud se utvoří krém rozmixujeme do hladka.


Dort podélně prořízneme a pomažeme krémem, přiklopíme a obmažeme celý dokola i zvrchu také krémem – necháme si stranou 5 pl krému na vršek dortu. Na povrch dáme čokoládovou ganache A na ní nastříkáme sáčkem doprostřed kolo – doprostřed položíme zmrzlé lesní ovoce, které zakápneme želatinou 5g želatiny s 20 ml vody – dort dokola posypeme čokoládovými kousky z hořké čokolády a do tvarohové náplně kolem lesního ovoce zapíchneme kousky kvalitní čokolády na ozdobu. Dáme do lednice vychladit nejlépe přes noc, ať se chutě spojí a dort se krásně rozleží.

Napsat komentář