Recept na cca 90 ks –
6 bílků pokojové teploty vyšlehat se špetkou růžové himalájské solipřidat špetku vanilky bourbone80 g kokosového cukru a zašlehat ne moc dlouho ať nespadne pěna- přidat opatrně 200 g kokosu kvalitního – já mám bio z filipínských kokosů a opatrně vmísíme do sněhunecháme chvilku odležet asi 10 minutek a tvarujeme lžičkami na plech vyložený pečícím papírem malé hrudky – kokosky. Pečeme na 170°C cca 10 až 15 minut – dle typu trouby – až kokosky začnou zlátnout vytáhneme je a necháme vychladnout na plechu. Z tohoto množství mám 90 ks kokosek – maličkých průměr cca 1,3 cm
Příprava bílé kokosové čokolády – 100 g kakaového másla, 30 g třtinového cukru, 4 pl kokosové smetany či plechovkového mléka, 2 pl plnotučného nebo polotučného sušeného mléka a špetka vanillky bourbone. Kakaové máslo roztavíme, přidáme cukr a kokosovou smetanu či mléko a opatrně vymícháme, přidáme vanilku a sušené mléko a vymícháme do hladka. Vychladlé kokosky máčíme v čokoládě, zdobíme libobolně pistáciemi a sušeným ovocem a necháme ztuhnout v lednici. Uchováváme v lednici.
Dobrou chuť jsou prostě boží