Švestková povidla s čokoládou – bez míchání…. nekecám… Opravdu se nepřipálí.. …tedy pokud opravdu dodržíte zásadní pravidlo a to, že je ani jednou nezamícháte
Recept: 3 kg švestek, 400g kokosového cukru, 120 ml balzamico octa
švestky vypeckované naplníme do velkého hrnce, přelijeme octem a zasypeme kokosovým cukrem. Nemícháme !!!!
Přikryjeme pokličkou a necháme přes noc ležet.
Druhý den dáme vařit na sporák opět nemícháme!!!
Prostě jen zapneme hořák a 3 hodiny vaříme mírným varem.
Vůbec nemusíme povidla hlídat.. Klidně si odejděte na zahradu a relaxujte
Hlavně je nemíchejte.
Poté je rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme lžíci rumu a lžičku skořice a 400g hořké kvalitní čokolády, mícháme do rozpuštění čokolády a spojení chutí.. je to delikatesa
můžeme plnit do umytých sklenic, zavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru. Sklenice můžeme sterilovat 20 minut v hrnci s vodou při 80 stupních nebo zavařit v myčce, kdy pustíte program na nejvyšší teplotu..bez tablety na mytí .
Kdo se nebojí že mu povidla chytí plíseň nemusí již nic dělat a nechá vychladnout a dále nesteriluje. Vydrží i tak. Musíte mít ale opravdu řádně vymyté sklenice a víčka vařící vodou.
:https://fb.watch/frvxPsqTtp/